Madde 24 — "Kültür ve Sanat Başarı Ödülleri” ve “Kültür ve Sanat Alanında Verilecek Ulusal ve Uluslararası Çeşitli Ödüller” ile ilgili şartname hazırlıkları ve sekreterya hizmetleri, Bakanlığın o yıl ödül vereceği dallarla ilgili birimlerince yerine getirilir.
Madde 25 — Ödül kazananların telif haklan saklıdır. Ancak Bakanlık, ilk yayın hakkını ya da eseri satın almada eser sahibi ile anlaşma sağlandığı takdirde öncelik hakkına sahiptir.
Ödül kazanan filmlerin, fotoğrafların ve diapozitiflerin bir kopyası ticari olmayan gösterimlerde kullanılmak üzere Bakanlığın malı sayılır. Filmlerin kopya masraflarını Bakanlık karşılar.
Ödüllerin açıklanması amacıyla yapılacak tanıtıcı nitelikteki gösteri, toplantı, sergi, tören, konser, afiş, katalog ve diğer faaliyetlerden ödül sahipleri ve iştirakçiler hak isteyemez.
Madde 26 — Değerlendirme Kurulları özel şartnamelerde belirtilen görevlerini herhangi bir sebeple, belirlenen tarih ve sürede tamamlayamazlarsa, Bakanlık süre uzatımına gidebilir ve mazereti sebebiyle toplantıya katılamayan Değerlendirme Kurulu üyelerini değiştirebilir.
Madde 27 — Değerlendirme Kurulları Üyelerinin görev süreleri, Değerlendirme Kurulu toplantısı sonuçlanıncaya kadar sürer. Görev süresi biten üyenin yeni bir yarışma ya da ödül Değerlendirme Kuruluna seçilme hakkı saklıdır.
Değerlendirme Kurulları Üyeleri, üyesi bulundukları Kurul ile ilgili bir Ödüle aday gösterilemezler, yarışmaya giremezler.
Madde 28 — Değerlendirme Kurulu üyelerinin herbirinin yol masrafı Harcırah Kanunu çerçevesinde, huzur hakkı da, görev aldıktan her toplantı günü için; 500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı rakamı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktar kadar ödenir.
Madde 29 — Bakanlık, yarışma sonuçlarını duyurmak için özel törenler düzenleyebileceği gibi, ödül konusunun niteliğine göre, temsil, konser, sergi, toplantı, yayın ve benzeri araçlar kullanabilir.
Madde 30 — Bakanlık uygun gördüğü durumlarda yarışma düzenlemeksizin kişi, topluluk, kuruluş yada sanat ve kültür dernekleri ile birliklerinin düzenlediği yarışma ve faaliyetlerde plaket, başarı belgesi ve çeşitli armağanlar verebilir. Ayrıca, Bakanlık dışı kamu kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin sanat faaliyetlerini de plaket, başarı belgesi ve çeşitli armağanlarla destekleyebilir.
Madde 31 — Ödül ve yarışmalar için müracaat edenler ile ödül kazananlar bu Yönetmelik ve ilgili şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Kaldırılan Yönetmelikler, Yürürlük ve Yürütme
Kaldırılan Yönetmelikler Madde 32 — Bu Yönetmelikle;
a) 5 Nisan 1985 tarih ve 18716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödüller Yönetmeliği”,
b) 14 Nisan 1986 tarih ve 19078 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Devlet Türk Süsleme Sanatları Sergisi Yönetmeliği”.
c) 7 Ağustos 1979 gün ve 16720 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ”Devlet Resim ve Heykel Sergisi Yönetmeliği”,
ek ve değişiklikleri ile birlikte yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük Madde 33 — Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın uygun görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme Madde 34 —(Değişik:RG-8/5/2012-28286)
Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.
(1) 8/5/2012 tarihli ve 28286 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile “Kültür Bakanlığı Ödüller Yönetmeliği”nin adı “Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödüller Yönetmeliği” şeklinde değiştirilmiştir.